Manisa Merkezli Dolandırıcılık Şebekesine Operasyon

TAKİP ET

Manisa'nın Soma ilçesi merkezli, Mersin ve Adana illerini de kapsayan dolandırıcılık şebekesine yönelik operasyonda 6 kişi tutuklandı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Soma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Nitelikli Dolandırıcılık suçu kapsamında çalışma başlattı.
Ekipler, 2.El araç alım satım internet sitesi üzerinden sahte ilan vererek araç alım satım işlemleri sırasında sahte banka dekontları ile vatandaşları dolandırdığı tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik olarak; Manisa'nın Soma ilçesi merkezli, Mersin ve Adana İllerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.
9 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, yakalanan şahısların emniyetteki işlemleri sırasında mağduriyete uğrayan vatandaşların, 2 milyon 350 bin lira zararı şüpheliler tarafından giderildi.
Adli makamlara sevk edilen 9 şüpheliden,3'ü adli kontrolle şartıyla serbest kalırken, H.K(35), İ.K(27), T.Ç(54), İ.Ç(58), M.Ç(51) ve M.Y(27) isimli biri kamu görevlisi toplam 6 zanlı ise tutuklandı.

Manisa Merkezli Dolandırıcılık Şebekesine Operasyon