Turgutlu BİLSEM, Zeka Gücü Projesi'nde 1. Oldu

TAKİP ET

Turgutlu Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM), Turkcell Zeka Gücü projesi kapsamında düzenlenen Zekathon yarışmasında 1'nci oldu

Turgutlu Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM), Turkcell Zeka Gücü projesi kapsamında düzenlenen Zekathon yarışmasında 1'nci oldu.
Turgutlu Bilim Sanat Merkezi öğrenci ve öğretmenlerinin geliştirdiği, güneş enerjisi ile Hidrofobik kaplı güneş panelleri ile tarımsal sulama ve enerji üretimi projesi, yarışmada 1'nci oldu.
Zeka Gücü öğrencileri, yarışma kapsamında aldıkları eğitimden sonra geliştirdikleri sürdürülebilirlik ve çevre temalı projeleriyle Turkcell Zekathon’da mücadele etti.
Ülke genelinden 163 proje başvurusu yapılırken, Turgutlu Bilim Sanat Merkezi projesi ön elemeyi geçip, final yarışmasında 1. olarak şampiyon oldu.
Turgutlu Bilsem Yarışmada, sıcaklığın, güneşli gün sayısının fazla olduğu ve aynı zamanda da kuraklığın fazla olduğu bölgelerde hidrofobik kaplı güneş panellerinden su biriktirip, panellerden üretilen enerji ile de tarımsal sulama yapabileceğimiz bir sistem geliştirdi. Geliştirilen sistemle bir tarla hem suyunu, hem enerjisini kendisi üretecek hem de otomatik sulama ile su tasarrufu sağlayacak.
Projemiz kuraklığın ve sıcaklığın fazla olduğu günlerde su kıtlığına çözüm olacaktır.
Öte yandan şampiyon olan Turgutlu Bilsem'in 18 Ocak'ta Turkcell tarafından düzenlenecek ödül töreninde ödüllerini alacakları öğrenildi.