Turgutlu CHP'den hükümete zam tepkisi

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu ilçe yönetimi yaptığı basın açılaması ile son yapılan akaryakıt zammına ve bunu takip edecek olan tüm zamları protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu ilçe yönetimi yaptığı basın açılaması ile son yapılan akaryakıt zammına ve bunu takip edecek olan tüm zamları protesto etti.

CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı önünde toplanan CHP'liler adına basın açıklamasını okuyan Başkan Hasan Ayma yapılan zamların artık vatandaşı nefes alamayacak hale getirdiğini söyledi.

Ayma açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Son zamanlarda akaryakıta uygulanan sürekli zamlara, dün gece maalesef bir yenisi daha eklendi.

Dün gece gelen zamlarla birlikte mazot 41 kere maşallah diyeceğimiz seviyeye ulaştı.

Hepimizin bildiği gibi akaryakıta gelen zamlar ekonominin tüm dinamiklerini olumsuz etkilemektedir. Gıdadan giyime, ulaşımdan sanayiye, tarımdan son tüketiciye kadar bu olumsuzluk derinden hissedilnmektedir.

Bu zamlarla birlikte tüm ürünlerinde fiyatının artacağı aşikardır. Durum böyle iken enflasyonunda tekrar yükselişe geçeceği kesindir. Zaten beli bükülmüş halkımız bir kez daha ezilmiş olacaktır. Hatta dün Çaykur'un çay fiyatlarına yaptığı zamda bunu tescil eder níteliktedir. Dün çaya yapılan zam ile 100 gün içinde çaya yüzde 100 e yakın bir zam yapılmış oluyor. İnanın bir çayı bile halkımıza çok görüyorlar.

Değerli Turgutlulular, bir tarım kenti olan Turgutlumuzda bu akaryakıt zamlarından olumsuz etkilenecektir. Traktörler artık çalıştırılamayacak hale gelmiştir. Belkide bundan sonra çiftçimiz toprağını ekemeyecek duruma gelecektir.

Ayrıca pazartesi günü yeni eğitim ve öğretim yılı başlamıştır. Çocuklarını okula göndermek için okul servisleriyle anlaşan velilerimiz ve bu öğrencilerimizi güvenli bir şekilde okullara taşınması için yollarda direksiyon sallayan servis işletmelerimiz görülüyor ki bu dönemde çok zorlanacaklardır.

Aynı şekilde tüm yollarda ekmeğini kazanan şöför camiamızda bu zamlarla birlikte daha da zorlanacaklardır.

Bu zamda gösterir ki başımızda bulunanlar maalesef itibardan tasarruf edilmez anlayışını hala savunmaktadırlar. Oysa ki bu ekonomik durumun ve bu zamların sorumlusu halk değil başımızda bulunanlardır. Öyleyse tasarruf etmesi gerekende halkımız değil onlardır. Halk artık bu yükü daha da kaldıramayacak güçtedir. Her zaman olduğu gibi bugünde yarın da halkımızın yanında ve halkımızın sesi olan CHP vardır. Bizlerin genel seçimlerden önce öngördüğü herşey bir bir olmaktadır. Bu bile bizim CHP olarak haklılığımızı bir kez daha ortaya koymaktadır. Şimdi hemen bu zamlar geriye çekilmeli hatta akaryakıt üzerindeki vergiler acilen kaldırılmalıdır. Böylelikle ekonomimize nefes aldırılmalıdır."