Turgutlu'da Limon Armudu üreticinin yüzünü güldürdü

TAKİP ET

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yetişen, kokusu ve aroması ile ünlü limon armudunun hasadına başlandı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yetişen, kokusu ve aroması ile ünlü limon armudunun hasadına başlandı.
İlçeye bağlı Osmancık, Dalbahçe, Yayla, Bozkır, Güney ve Irlamaz mahallelerinde yetiştirilen, bölgeyle özdeş limon armudu toplamaya başlandı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte meyve bahçelerine gelen üreticiler, hasat ettikleri limon armudunu, kilosu 35-50 liradan satışa sunuyor.
Bir ağaçtan ortalama 100 ile 150 kilogram ürün alınabildiği Osmancık mahallesinde, üreticiler bu yılki verim ve fiyattan memnun olduklarını ifade etti.
Limon Armudunun, kokusu ve aromasında fark nedeniyle rağbet gören 
bir ürün olduğunu belirten Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, üreticilerin rekolte ve kaliteden memnun olduğunu söyledi.
Armut hasadının yüksek kesimlerde devam ettiğini ve 1 hafta içerisinde sona ereceğini belirten armut yetiştiricisi Uysal Özcan, bu seneki armut piyasasının güzel olduğunu, çiftçilerin durumdan memnun olduklarını söyledi.
Toplanan limon armutlarının İstanbul, Ankara, Antalya gibi büyükşehirlerin yanında sahil bölgeleri ile İngiltere, KKTC, Hollanda ve Rusya'ya da ihraç edildiğini belirten Özcan, "Turgutlu’ya has bir armut çeşidi. Başka yerlerde yok. İlçedeki belli bir bölgede yetiştiriliyor. Hem tatlı, hem de sulu olması nedeniyle tercih ediliyor. İhracat da yapılıyor” dedi.

Turgutluda Limon Armudu üreticinin yüzünü güldürdü Abdullah Şenol Uysal Özcan limon armudu