Turgutlu Tarihinin en büyük operasyonlarından; 25 Tutuklu

TAKİP ET

Manisa'nın Turgutlu ilçesi merkezli, Manisa ve İzmir'de jandarmanın suç örgütüne yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan 41 şüpheliden 25'i tutuklandı

Manisa'nın Turgutlu ilçesi merkezli, Manisa ve İzmir'de jandarmanın suç örgütüne yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan 41 şüpheliden 25'i tutuklandı.

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 48 şüpheliye, 5 aylık iletişim takibi ve kaydı gerçekleştiren Manisa İl Jandarma ve Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı 250 personelle, 10 Nisan günü sabah saatlerinde Manisa ve İzmir illerindeki 53 adrese operasyon düzenledi.

Haklarında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'rüşvet' suçlarını işlediği tespit edilen şüphelilerden 41'i düzenlenen operasyonda gözaltına alınırken, şüphelilerden 3'ünün halen cezaevinde tutuklu olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan 41 şüpheli jandarmada yapılan işlemlerinin ardından Turgutlu Adliyesine sevk edilmeye başlandı.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 25 zanlı tutuklanırken, 2'sinin ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Jandarmada işlemleri devam eden şüphelilerin olduğu ve tutuklu sayısının artabileceği belirtildi.

Öte yandan gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda sahte altın, sahte para, tabanca, av tüfeği, uyuşturucu madde, kişisel bilgilerin olduğu dokümanlar, dijital materyaller ve cep telefonları ele geçirildi.

-Uygun fiyata altın satma vadinde bulunuyorlar

Suç örgütü mensuplarının kişisel bilgilerini ele geçirdikleri vatandaşlara telefonla mesaj atıp, tesadüfen bulduklarını iddia ettikleri altınları elden çıkarmak amacıyla uygun fiyata satmayı vadettikleri, kendilerine mesajla dönen kişilere ise sahte altın satarak dolandırdıkları öğrenildi.

 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

 

Turgutlu Haber - turgutluhaber.com (@turgutluhabercom)'in paylaştığı bir gönderi

suç örgütü Turgutlu suç örgütü